Ecolodges 't Lennepserf
Blotevoetenpaden

Blotevoetenpaden; niet alleen leuk maar ook gezond

De leukste blotevoetenpaden

Blotevoetenpaden zijn dé trend. Je loopt met blote voeten door verschillende soorten grond, bijvoorbeeld zacht gras, fijn zand, houtsnippers en dikke takken. Kriebelende grassprietjes, modder aan je voeten, verfrissend water, harde (en soms iets wat pijnlijke) stenen en heel veel meer ervaringen kom je allemaal tegen op de blotevoetenpaden. Wij hebben 4 blotevoetenpaden in de buurt van ’t Lennepserf voor je op een rijtje gezet! Tip: neem een handdoek en droge kleren mee, want we kunnen niet garanderen dat je niet vies en nat wordt.

Park de Stadshoeve

Bij Park en Bistro de Stadshoeve hebben ze sinds kort ook een blotevoetenpad! Het pad varieert van zand tot kiezels: een hele beleving om het verschil te voelen tussen zand, kleine kiezels en grote stenen. En weet je wat zo fijn is? Nadat je het pad hebt bewandeld kun je spelen op de boerderij, in de speeltuin of op het speelkasteel. Een hele dag vermaak.

Buitenpost

Op de route van het blotevoetenpad Buitenpost (voorheen Hof van Twello) je een boomgaard, een middeleeuwse tuin, een tropisch eiland, een savanne en een wijngaard. De grote diversiteit maakt het zo bijzonder. Tijdens je wandeling kom je een bruggetje met water tegen. En waar water is, is modder: dat vinden de kinderen vooral erg leuk. Ook is er een deel waar je met je ogen dicht overheen moet lopen. Dan voel je echt bewust wat er onder je voeten zit.

A. Vogeltuinen

Leerzaam en leuk! Loop met je blote voeten door de kruidentuin van A. Vogel en ontdek wat het effect is van muntplanten op vermoeide voeten. Een verscheidenheid aan voelbelevenissen in de bloeiende kruidenvelden van A. Vogel: voel de verschillende grondsoorten tussen je tenen. Het pad eindigt bij een waterbron en de grote speeltuin. Hier kan jouw kleine boef klimmen en klauteren op de speeltoestellen, balanceren op de evenwichtsbalk, racen met de kabelbaan of voetballen op het grasveldje.

Doepark Nooterhof

Ongeveer een half uur rijden van ’t Lennepserf, midden in Zwolle, ligt Doepark Nooterhof. Hier kan jouw kind spelen, genieten en kennismaken met de natuur. Voor iedereen die houdt van rust. Ontdek de watervalletjes op de waterplaats, loop een rondje over het blotevoetenpad, dans door de beekjes en leg het bomenparcours af. Een ideaal dagje weg.

Natuurlijk is wandelen door de groene omgeving van de gemeente Heerde een goed idee. Maar wandelen over blotevoetenpaden is een échte belevenis. Wanneer je overnacht op ’t Lennepserf is het zeker een aanrader om een van deze parken te bezoeken. En verblijf je bij ons? Trek dan ook gerust je schoenen uit en loop met je blote voeten over het terrein.