Selecteer een pagina

Wandelliefhebbers kunnen in de gemeente Heerde hun hart ophalen. In deze prachtige omgeving kunnen zowel de gebaande als ongebaande paden worden gevolgd. Of het nu zomer is of herfst; elk seizoen is geschikt om heerlijk te wandelen in de frisse buitenlucht. De omgeving biedt volop variatie: van bossen tot het weide IJsellandschap, van onverwachtse ontmoetingen met konijnen, reeën, grutto’s of buizerds tot het rustgevende kabbelende water in de sprengen. In deze blogpost delen we daarom een aantal leuke wandelroutes én georganiseerde wandelingen.

Wandelroutes

Vind je het geen probleem om eerst een stukje met de auto te rijden of vóór je wandeling op de fiets te stappen? Dan heb je als wandelaar keuze uit een groot aantal wandelroutes. Je kunt bijvoorbeeld starten vanaf de Renderklippen, het Daendelserf, het Heerderstrand, het Zwolse Bos of Landgoed Petrea.

Verscheidene organisaties hebben wandelroutes uitgezet in de gemeente Heerde. Zo zijn er de Klompenpaden en het Natuurpad die zijn uitgezet door KNNV Epe-Heerde Vereniging voor Veldbiologie. Daarnaast heeft de Stichting tot Behoud van Beken en Sprengen het interessante boekje ‘Te voet langs stromend water’ met wandelingen langs beken uitgegeven. Dit boekje is te verkrijgen bij de stichting of bij de Toeristen Informatie Punten.

Wie een wat langere wandeling wil maken kan (een deel van) het Maarten van Rossumpad door Wapenveld en Heerde gaan lopen.

Enthousiast geworden? Download dan hier de wandelroutes:

Georganiseerde wandelingen

Wandel je liever mee met een georganiseerde wandeling? Ook dat kan! Visit Heerde organiseert wandelingen met een gids over bekende en onbekende paden. De wandelgids kent het gebied door en door en voorziet je van leuke weetjes en achtergrondinformatie. Denk aan de ins en outs van de IJssel, Kasteel Vosbergen, de Hoogwatergeul en de heide op De Renderklippen. Op deze manier kun je op een gezellige én makkelijke manier de Veluwe aan de IJssel ontdekken!

Ben je op vakantie op ’t Lennepserf? Dan mag een mooie wandeling in de omgeving niet ontbreken. Ga je liever fietsen, of ben je naast wandelliefhebber óók een fietsliefhebber? Houd dan dit blog in de gaten voor de mooiste fietsroutes die we nog zullen gaan bespreken.