Ecolodges 't Lennepserf
Ecoteken

Duurzaam

't Lennepserf en duurzaamheid

We doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op kwaliteit en comfort. Waar vader Herbert vroeger iets wel 20 keer opnieuw stond te lassen, om materiaal te kunnen hergebruiken en een nieuwe functie te kunnen geven, is er ook bij de bouw van het vakantiepark volop gebruik gemaakt van materiaal dat voorheen ergens anders voor werd gebruikt. 

De spanten van de oude veestal, de voersilo en de drinkbakjes van de koeien. Het zijn maar een paar voorbeelden van oude boerderij-items die zijn omgetoverd tot mooie en waardevolle gebruiksvoorwerpen die je terugvindt in de lodges. 

Op de daken liggen 220 zonnepanelen en we hebben een biomassasysteem waarmee we onze eigen energie opwekken. De overige energie wordt verkregen via Pure Energie, zij leveren de groenste stroom van Nederland. 

Ook gaan we zorgvuldig om met water en komt het regenwater terecht in een ‘poedelwater’, waar in de zomer eventueel in gezwommen kan worden. Daarnaast zijn de muren gestuct met leem, ontwikkelen we pluk- en moestuinen voor de gasten en passen we ecologisch groenbeheer toe.

We verkopen lokale bieren en wijnen. Onze lekkere en gezonde craft sodas worden gemaakt door de Amsterdamse Frisdrank Fabriek.

Wij werken samen met traiteur Jobse en Jobse die alleen gerechten bereiden met lokale producten, rechtstreeks van het land. Vlees wordt gekocht bij IJsselrund, een van de meest circulaire boeren in Nederland.

Ten slotte werken we zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiermee willen we er graag voor zorgen dat ook de lokale gemeenschap profiteert van ons bedrijf.  

Moestuin met kas

Van spant tot meubel

"Hout vertelt altijd een eigen verhaal. Dat verhaal laat ik horen".Ontwerper en houtkunstenaar Edward Otten uit Zwolle heeft van de oude spanten uit de stal prachtige tafels en banken gemaakt voor in de lodges.

Tafel gemaakt uit spanten van de boerderij

Van voersilo tot buitendouche

Je kent ze vast nog wel, de karakteristieke voersilo’s die je vroeger bij ieder boerenbedrijf op het erf zag staan. Bij veel boerderijen staan ze er zelfs nog. Ook wij wilden onze silo niet kwijt, dus is deze omgebouwd tot buitendouche om een unieke boerenervaring te beleven!

Blote voeten in het zand