Ecolodges 't Lennepserf
Fietsroutes

Fietsroutes

De Veluwe is in alle seizoenen even prachtig. Of je nou in de lente, de zomer, de herfst of in de winter komt; er valt elke keer weer wat nieuws te zien. En dat geldt dus ook voor Veessen, dat ligt in de gemeente Heerde op de Veluwe. Misschien kom je wandelend op plekken waar je met de fiets niet kunt komen, maar met de fiets kom je verder en kun je ook een schitterend stuk langs de IJssel meepakken. Houd jij van fietsen en ben je op zoek naar fietsroutes in de omgeving van ’t Lennepserf in de gemeente Heerde? Lees dan gauw verder en laat je verrassen door de geweldige natuur die Nederland rijk is.

Fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe

De inwoners van de gemeente Heerde houden van fietsen en hebben daarom tal van fietsroutes gemaakt. Over de Veluwe en langs de IJssel ligt een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk waar de meeste fietsroutes gebruik van maken. Bij de Toeristen Informatie Punten (TIP) en via de webshop van Visit Heerde zijn een aantal verschillende routes te verkrijgen. Wanneer het in verband met corona weer mogelijk is, is het Rondje Pontje zeker een aanrader. Tijdens deze route maak je meerdere keren een oversteek met diverse pontjes.

Ben je een echte liefhebber van het bos? Dan kun je in de omgeving van Veessen je hart ophalen. Zo ligt er in het Zwolse bos bijvoorbeeld een betonnen fietspad en ook het prachtige bosgebied de Dellen is perfect per fiets te verkennen. Een leuke route van 27 km is de fietsroute Rondom Heerde. En wil je graag de gemeente Heerde van Noord naar Zuid doorkruisen? Dan kun je dit heel comfortabel doen via het fietspad over de tracé van de voormalige spoorlijn.

Heel Heerde

Op de Heel Heerde route kom je langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van de gemeente Heerde, waaronder de hoogwatergeul achter ’t Lennepserf in Veessen. De hoogwatergeul beschermt de omgeving tegen overstroming van de IJssel en bestaat uit twee arallel lopende dijken van zo’n 9 kilometer lang, met een inlaat en een uitlaat. Bij extreem hoge waterstand van de IJssel kan de inlaat worden opengezet en vormt de hoogwatergeul een zijtak van de rivier.

De route is heel divers en leidt je zowel door de natuur waaronder de Dellen en de Renderklippen, als langs bijzondere gebouwen en monumenten zoals de Mölle van Bats en de kerk van Vorchten. Absoluut een aanrader dus als je nog niet eerder in de gemeente Heerde bent geweest en de omgeving zo efficiënt mogelijk wil verkennen.

Streekproducten Heerde

In de uiterwaarden van de IJssel in de gemeente Heerde zijn veel streekproducten te vinden. Fiets de de streekproductenroute en maak kennis met de boer achter lokale fairtrade-producten. Zie met eigen ogen hoe streekproducten worden verbouwd en geoogst voordat ze op je bord verschijnen.

Bezoek de akkers waar groenten worden verbouwd en de fruitgaarden waar het fruit langzaam rijpt. Maak onderweg een tussenstop bij Koffie en Theehuys De Korenmolen voor een hapje en een drankje. Door de unieke inrichting waan je je daar in de huiskamer van de vroegere molenaar!

Wil je de route onderweg korter maken of juist verlengen? Op elk knooppunt vind je een kaart op het informatiepaneel en kun je zelf eenvoudig je route aanpassen. Deze route is ook te vinden in het Fietsrouteboekje 2022, bezoek één van de VVV locaties om een exemplaar van het routeboekje te ontvangen! 

 

Cittaslow

De gemeente Heerde, en dus ook Veessen, hoort bij een groot internationaal netwerk van gemeenten die zich onderscheiden op het gebied van leefbaarheid, gastvrijheid, milieu, streekproducten, landschap, cultuurhistorie en behoud van eigen identiteit: Cittaslow.

Ondernemers en organisaties die zich kunnen vinden in de uitgangspunten van Cittaslow kunnen dit zelf ook uitdragen en hiervoor een ‘Cittaslow-supporterschap’ aanvragen. Tijdens de Cittaslow-fietsroute kom je langs de diverse supporters van dit netwerk.

Gratis fietsroutes downloaden

Naast de fietsroutes die via de TIPS’s en de webshop van Visit Heerde aan te schaffen zijn, zijn er ook verschillende gratis fietsroutes beschikbaar.

Kies een route. Ga op pad. Er is niets is te vergelijken met het eenvoudige plezier van fietsen! 

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten