Ecolodges 't Lennepserf
Duurzaam

Hoe houd je jouw 'vakantievoetafdruk' zo klein mogelijk?

Hoe houd je je vakantievoetafdruk zo kleine mogelijk?

Duurzaam reizen; ergens klinkt dit natuurlijk heel dubbel. Reizen – en zeker het reizen met een vliegtuig – is per definitie niet per se duurzaam, maar met onze tips laten we zien hoe het wél mogelijk is. Wanneer je duurzaam op vakantie gaat hou je rekening met mens en milieu, en dat kan op verschillende manieren. Wij laten je zien hoe.

1. Vlieg zo min mogelijk

Kiezen voor een vakantie in eigen land is vele malen duurzamer dan een vakantie in het buitenland. Dit heeft vooral met het vervoersmiddel ernaartoe te maken; het vliegtuig. Vliegen zorgt namelijk voor een hoge schadelijke uitstoot die bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Een vliegvakantie naar Bali is goed voor een uitstoot van 4.000 kilo CO2. En dat is behoorlijk wat.

2. Verblijf in een duurzame accommodatie

Bij Ecolodges ’t Lennepserf doen we er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op kwaliteit en comfort. Onze accommodaties zijn veelal gemaakt zonder schade aan de natuur en mét zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Helemaal duurzaam dus en daarnaast ook nog eens een perfect en uniek alternatief voor een standaard hotelkamer, camperplek of vakantiepark. Win-win, toch?

3. Ga zuinig om met water

Dat doe je bijvoorbeeld door de kraan niet te laten lopen tijdens het tandenpoetsen of je handdoek meerdere malen te gebruiken. Voorkom dat je onnodig water verspilt! Het zijn de simpele dingen die je thuis ook zou moeten doen en waar je op vakantie zeker aan kunt denken.

4. Laat alleen je eigen voetstappen achter

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar we kunnen het maar gezegd hebben: ruim alle rommel achter je op. Daar bedoelen we mee dat je je afval altijd meeneemt en geen troep achterlaat op de plekken waar je bent geweest. We zitten in een bosrijke omgeving vlakbij de IJssel en de Veluwe en het doet pijn om te zien hoe sommige stukken toch vervuild raken. Afval hoort in de afvalbak en zeker niet in de natuur!

5. Shop lokaal en eerlijk

Doe bijvoorbeeld je dagelijkse boodschappen bij lokale winkels als Jobse & Jobse. Geniet hier ook van een lekker kopje koffie, smikkel van een ijskoud ijsje of kom bij met een verkoelend drankje. In de winkel vind je unieke streekproducten om cadeau te doen of om lekker zelf van te genieten.

In de buurt liggen de dorpjes Heerde, Epe en Hattem waar wekelijks een markt wordt gehouden met producten uit de buurt. Duurzaam en zeker een bezoekje waard! Meer heb je niet nodig, toch?

6. Ga zoveel mogelijk met de fiets of lopend

Op deze manier beperk je schade aan het milieu. Natuurlijk heb je voor de grotere afstanden een auto nodig, maar in en rondom de omgeving zijn er genoeg bijzondere plekjes, wandelroutesfietsroutes en historische bezienswaardigheden. Probeer ook bij korte stukjes naar de andere dorpjes zoveel mogelijk de auto te vermijden. Zo zie je ook nog eens wat van de gemeente Heerde.

Wij hopen je dan ook snel op ’t Lennepserf te mogen verwelkomen, om je te laten zien wat duurzaam vakantievieren voor ons betekent.