Ecolodges 't Lennepserf
Hond in het bos

Honden uitlaatgebieden

Honden zijn welkom op 't Lennepserf. Wat vinden ze het heerlijk om naar buiten te gaan: takken slepen door de bossen, racen door weilanden en rollenbollen door modderplassen. Dan is het superleuk om samen met je trouwe viervoeter nieuwe wandelroutes te verkennen, toch? In de buurt van ’t Lennepserf, Veessen, zijn allerlei mooie wandelgebieden waar jouw hond los mag lopen.

Zwolse bos Heerde

Het Zwolse bos in Heerde is een populair wandelbos met beeldschonen eiken- en berkenlanen en heuvelachtige heidenveldjes. De bekende Tonnenberg is het kloppend hart van dit prachtige bos. Veel wandelaars komen er met hun hond om te genieten van de heide en het geweldige uitzicht. Vrijwel overal in het bos kan je hond lekker loslopen. Voor het gebied rondom het ecoduct geldt een uitzondering, omdat dit een rustgebied voor wild is. Je hebt hier zelfs de kans om het edelhert te spotten. Houd daarom goed in de gaten wanneer je je hond weer moet aanlijnen. Dit staat met borden aangegeven.

Bonenburg

Bonenburg is een eeuwenoud landgoed aan de rand van Heerde met uitzicht op een fraai landhuis. Jammer genoeg is dit landhuis niet toegankelijk voor bezoekers, maar het is al een plaatje om naar te kijken! Loop langs de brede gracht die dwars door het gebied loopt, ga op avontuur door een ruig stukje Bonenburg en wandel langs de oude sluis in het Apeldoorns kanaal. Honden mogen hier overal loslopen en er zijn zelfs meerdere plekken waar je viervoeter in het water kan plonzen voor wat verkoeling. Een waar hondenparadijs!

Renderklippen

Met haar 223 hectare en veel hoogteverschillen is de Renderklippen een prachtig visitekaartje voor de gemeente Heerde. Overal waar je kijkt zie je hoge dennenbomen en uitgestrekte heide. Je vindt er ook een verscheidenheid aan fauna, zoals sprinkhanen, zandhagedissen, adders, ringslangen en gladde slangen. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder! Op de Renderklippen graast ook een kudde van ongeveer 150 schapen. Pas dus goed op wanneer je hond in dit gebied losloopt.

Het Heerdestrand

Honden mogen op het Heerdestrand tussen 1 oktober en 1 mei overal loslopen. Omgeven door naaldbomen en met uitgestrekte stranden en ligweides is dit gebied een lust voor het oog. Ook hier kan jouw hondenvriendje lekker in het water plonzen. Blijf zeker tot de zon ondergaat, want tijdens de zonsondergang met de schittering op het water is het hier écht genieten. Op het terrein van het Heerdestrand staat ook een unieke beeldengroep van mensen die het water inlopen en er aan de andere kant weer uitlopen. Dit moet je écht eens met je eigen ogen zien.

Landgoed Petrea

Voor hondjes met korte pootjes is Landgoed Petrea een ideaal gebied om doorheen te trippelen, want het is een klein bos waar je in 20 minuten doorheen bent gewandeld. Maar dat maakt de omgeving niet minder mooi! Het landgoed heeft een typisch Veluws boslandschap met veel naaldbomen en enkele heidevelden. Aan de oostkant van het gebied heb je een mooi uitzicht op de hei. In de volksmond wordt dit stuk ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd.

Weetjes

  • Loop je met je hond binnen de bebouwde kom? Let er dan op dat je viervoeter altijd aangelijnd is.
  • Honden zijn verboden op kinderspeelplaatsen, in zandbakken, speeltuinen en op speelweiden.
  • Er is maar één regel voor het opruimen van hondenpoep: dit moet je áltijd zelf doen. Ruim je de hondenpoep niet op, dan kun je daar een boete van €140,- voor krijgen.
  • Houd je maatje altijd aangelijnd in gebieden waar (wilde) dieren zijn.

Deze gebieden zijn natuurlijk ontzettend leuk om mét je hond doorheen te struinen, maar ze zijn nét zo leuk wanneer je geen trouwe viervoeter hebt. Hoe dan ook: het is heerlijk om samen met je hond er even uit te zijn. Ben je geen hondenliefhebber, maar houd je wel van de natuur en van vogels? Ontdek hoe je je kansen kunt vergroten om vogels te spotten.