Ecolodges 't Lennepserf
Mooie Veluwe

De mooiste plekken op de Veluwe

De Veluwe staat voor velen bekend als het mooiste natuurgebied in het midden van Nederland. Het is een plek waar bossen, zandverstuivingen en heidegebieden elkaar afwisselen. Een plek waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen en even je hoofd kunt leegmaken.

Ben jij van plan om binnenkort naar dit prachtige natuurgebied te gaan? Wij hebben de mooiste plekken en uitkijkpunten op de Veluwe voor je op een rijtje gezet. 

1. De Posbank

De Posbank is een stenen bank die in 1918 aan de rand van Herikhuizerveld is geplaatst op een hoogte van 90 meter met een schitterend uitzicht over de Veluwe, de Achterhoek en het IJsseldal. Als je geluk hebt en de wolken zijn nergens te bekennen, heb je uitzicht tot aan Duitsland. Het hele jaar door is dit een wonderbaarlijke plek, maar het wordt zeker aangeraden om het te bezoeken in de maand augustus, wanneer de heide paars gekleurd is. Het paarse heuvelachtige landschap is adembenemend en het is dan ook terecht dat de Posbank als een van de mooiste heidegebieden in Nederland wordt gezien.

2. Leuvenhorst

In het noorden van de Veluwe bevindt zich de Ermelosche heide, de Leuvenumse bossen en Leuvenhorst. Deze laatste is een grote heide- en stuifzandgebied wat grenst aan het loofbomenbos. Het landschap is voor velen een geliefd wandelgebied. Niet ver daar vandaan vind je ook het recreatiegebied ‘het Veluwemeer’.

3. Wekeromse Zand

Het Wekeromse Zand is een enorme zandverstuiving dat je het gevoel geeft dat je je in een ander land bevindt. Deze prachtige zandvlakte wordt omringd door begroeide heuvels en dennenbossen. Dit is een plek waar je uren kunt wandelen en kunt verdwalen in je eigen gedachtes. Dit gebied is ook erg geliefd door kinderen die graag de zandbergen op en af rennen.

4. Deelerwoud

In het Deelerwoud vind je alles wat de Veluwe aantrekkelijk maakt. Glooiende landschappen met uitgestrekte bossen en eindeloze heidevelden. Deelerwoud is een bijzondere plek waar veel minder toeristen komen. Zo kun je genieten van de prachtige landschappen in volledige rust. Niet alleen mensen, maar ook dieren merken dat het hier een stuk rustiger is. De kans dat je ook wat wildlife spot is dus vele malen groter dan in andere delen van de Veluwe.

5. De Empese en Tondense heide

Het natuurgebied de Empese en Tondense Heide bestaat grotendeels uit grasland. In de lente en de zomer is het gebied gevuld met bloemen, waaronder veel zeldzame planten zoals de Spaanse ruiter en de gevlekte orchis. Door het bloemrijke grasland ligt een vlonderpad, waardoor je makkelijk over de heide kunt lopen. Het is ideaal voor mensen in een rolstoel of voor mensen die wandelen met een kinderwagen.

Niet is fijner dan even je benen te strekken en een frisse neus te halen. En als je dan ook nog je ogen uit kunt kijken wordt een mens al helemaal gelukkig. Op deze prachtige plekken ontdek je wat de Veluwe allemaal te bieden heeft. Wil je wat meer spanning toevoegen aan je wandeling? Ontdek dan hoe je je kansen vergroot om wilde dieren te spotten.