Ecolodges 't Lennepserf

Grounding: wat is deze nieuwe trend en wat zijn de voordelen?

Je hoort de term steeds vaker: grounding, oftewel aarden. Het betekent dat je met je blote huid op een natuurlijke ondergrond staat. Je kunt bijvoorbeeld met je blote voeten op het zand, in het gras of in de aarde staan. Je lichaam maakt dan een directe connectie met de aarde. Maar wat zijn de voordelen ervan en wat heeft ons lichaam eraan? 

Geaard zijn kan twee dingen betekenen:

  • Volledig aanwezig zijn in je lichaam.
  • Je verbonden voelen met de aarde.

Wat is het voordeel van aarden?

We hebben allemaal wel eens ervaren dat we geaard zijn. We voelen ons “thuis”. Maar dit is vaak een vluchtige ervaring. Gelukkig zijn er aardingstechnieken die ons helpen om volledig in ons lichaam aanwezig te zijn. De technieken kunnen je helpen om:

  • Je geest leeg te maken
  • Je energie op te laden
  • Je instincten te versterken
  • Je emoties te kalmeren
  • Je prestaties te verhogen

Stel je eens voor. Je loopt op blote voeten op het strand. Je voelt de warmte van de zon op je huid. Je luistert naar het ritme van de beukende goven en je ruikt de zeewind die langs je heen waait. Let nu op je voeten. Voel je een tintelend gevoel in je voeten of benen als de warmte je lichaam binnenstroomt? Misschien heb je een soortgelijk gevoel opgemerkt als je blootsvoets over het gras loopt. Op die momenten ben je geaard. Dat is een van de redenen waarom veel mensen zich aangetrokken voelen tot de zee en het strand.

Waar kun je aarden?

Eigenlijk kan dit overal. Ga eens voor een half uur naar buiten op blote voeten en zie wat een verschil het geeft voor je pijn of stressniveau. Het beste is om te zitten, te staan of te wandelen over gras of over het zand. Dit zijn geleidende oppervlakten waar je lichaam de energie van de aarde op kan nemen. In principe kun je dus altijd en overal aarden, zolang je een geleidende ondergrond hebt. Hout, asfalt en kunststof vloeren zijn niet geleidend, dus hierbij zal het niet werken.

Tip

Er zijn ook speciale earthing producten die je kunt kopen, zoals geleidende matten, lakens en inlegzolen. Ze helpen je dag en nacht aarden zonder dat je daar tijd voor vrij hoeft te maken.

Op 't Lennepserf hebben we genoeg zand, gras en aarde waar jij zolang je maar wilt kunt aarden. Neem de tijd, adem diep in en uit en kom terug in je eigen lichaam. Neem eens een kijkje tussen onze accomodaties en ontdek of er nog een plekje vrij voor je is!