Ecolodges 't Lennepserf
Leven met de seizoenen: herfst

leven met de seizoenen: herfst

We moeten er toch echt weer aan geloven. De zomer is voorbij. De groene bladeren nemen langzaam maar zeker een andere kleur aan voordat ze de takken verlaten. Het wordt vroeg donker, paddenstoelen komen uit de grond en iedereen maakt zich klaar voor de winter. Hoewel het in de herfst heerlijk is om met pantoffels aan onder een dekentje op de bank te hangen, zijn er genoeg herfstactiviteiten om te ondernemen. Wij zetten er 5 voor je op een rijtje ter inspiratie. Fijne herfst!

De trekvogels uitzwaaien

Aan het begin van de maand oktober moeten we afscheid nemen van de trekvogels die in de lente naar Nederland zijn gekomen. Honderden miljoenen vogels verlaten ons kleine landje, waarna we ze voor een lange tijd niet meer terugzien. In Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn er diverse kijkschermen waar je ’s ochtends vroeg de vogels kunt zien vertrekken. Zwaai de vogels uit tijdens de vogeltrek.

Met de benenwagen door het bos

Niets is beter en fijner dan een frisse neus halen in de buitenlucht. Neem de benenwagen door de bossen. Wandel over een deken van rode en bruine bladeren terwijl je de laatste blaadjes van de takken ziet vallen. Het is geen geheim dat de herfst het beste seizoen is om een wandeling te maken. Het is het seizoen waarbij bomen en planten zich klaarmaken voor de winter en de verschillende soorten paddenstoelen uit de grond komen. Neem je paraplu voor de zekerheid maar even mee. Wie weet betekenen de wolken in de lucht wel iets onheilspellend. De herfstperiode is de perfecte tijd om een mooie wandeling te maken.

Op jacht naar mooie herfst-items

Voor kinderen voelt een fijne boswandeling echt als een dagje uit. De wonderbaarlijke natuurverschijnselen in de herfst zorgen voor kinderen voor een grote zoektocht. Op zoek naar de mooiste en de grootste blaadjes, speuren naar alle verschillende soorten paddenstoelen en het verzamelen van zo veel mogelijk eikels (met hoedjes!) en kastanjes. Neem alle gevonden items mee om daar thuis een leuk knutselwerkje of huisdecoratie van te maken. Zo kun je de herfst lekker mee naar binnen nemen.

Proef de herfstsfeer in de stad

Door de straten heen slenteren terwijl de bladeren als sneeuwvlokken naar beneden vallen? Ontdek de historische binnenstad van bijvoorbeeld Heerde tijdens de herfstperiode. Het is de ideale tijd om te winkelen voor warme truien en fijne vesten, zodat je kledingkast ook helemaal klaar is voor de winter. Is het buiten toch iets te koud? Bij Brasserie Floor kun je jezelf opwarmen bij t vuurtje buiten. De knusse en gezellige sfeer van brasserie in het bos passen helemaal bij het herfst-thema.

Warm en knus binnen keutelen

Ben je nog niet kaar voor de koude periode en wil je het liefst binnen zitten? Je hoeft niet naar buiten toe te gaan om de herfstsfeer te proeven. Experimenteer in de keuken en maak de lekkerste herfstrecepten zoals pompoentaart of een herfststoofpotje. Of maak aan de keukentafel de mooiste herfstknutselwerkjes, met of zonder (je) kinderen. Haal die warme trui maar uit de kast en stap in je pantoffels. Wanneer het met bakken uit de hemel komt kun je relaxt binnen zitten en de nieuwste films bekijken die dit seizoen zijn uitgekomen.

De herfstperiode zorgt hoe dan ook voor huiselijke gezelligheid.