Selecteer een pagina

Het is oktober en de herfst heeft zijn intrede gedaan: het meest interessante seizoen qua afwisseling in de natuur. Bladeren van oker, geel, rood bruin en paars vallen van de bomen, temperaturen dalen en indrukwekkende wolkenpartijen sieren de hemel op. Met het korter worden van de dagen neemt onze behoefte aan huiselijke warmte toe. Lekker onder een dekentje met een kop warme thee en een goed boek of een heerlijk dagje naar de sauna.  Maar de herfst is ook een geweldige tijd om er met de kinderen op uit te trekken. Verblijf jij deze maand op ’t Lennepserf? Dan hebben wij hier voor jou verschillende activiteiten in de omgeving op een rijtje gezet om jouw vakantie of overnachting compleet te maken.

Oktober: IVN #2uurnatuur Challenge 2021

Dat de natuur goed voor je is, is geen nieuws. Je hebt zelf vast wel eens gemerkt dat je je na een flinke boswandeling of een dagje aan het strand anders voelt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt wij minimaal 120 minuten per week buiten moeten doorbrengen om een positief verschil op te merken. Drie uren levert de meest positieve reacties op wat betreft gezondheid, vijf uren is optimaal voor je gevoel van welzijn. Toch zoeken we de natuur te weinig op en blijven we, zeker in de herfst, vaker binnen. Om daar verandering in te brengen start in oktober de #2uurnatuurchallenge. Doe je mee? Dan ontvang elke week een email met prikkelende uitdagingen om naar buiten te gaan.

Woensdag 29 september t/m zondag 3 oktober: winterfair op Paleis ’t Loo

In de lanen van Paleis ’t Loo in Apeldoorn tonen smaakmakers, sfeermakers en trendsetters het beste van wat ze in huis hebben. Je kunt workshops over wijn en chocola volgen, lunchen in het restaurant van Paleis ’t Loo of een lekkere snack genieten bij een van de Foodtrucks.  Kijk voor meer informatie op Spirit of Winter.

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober: Open-atelierdagen Noord-Oost Veluwe

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn alle ateliers in de omgeving van ’t Lennepserf geopend. Je kunt kennismaken met Dirry Bloem van www.atelierdebloempot.nl. Zij maakt onder meer tuinbeelden en te gekke vogels die ook ‘t Erf opsieren. In totaal openen 43 kunstenaars hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met hun werk, hun inspiratiebronnen en hun kijk op de wereld.  Voor meer informatie en een overzicht van alle deelnemende ateliers kun je openatelierdagen.nl raadplegen.

Donderdag 14 oktober: Kunstlezing Frida Kahlo

De thematiek van de schilderijen van Frida Kahlo (1907-1954) is vervlochten met haar eigen, overwegend schrijnende, levensverhaal. Haar werk kenmerkt zich door vrolijke kleuren met een vervreemdende sfeer. Beroemd zijn haar intieme zelfportretten, waarin ze haar eigen identiteit en ervaringen verkent.  Beeldend kunstenaar en docent Marianne Wilts geeft een boeiende lezing over deze bijzondere vrouw op donderdagavond 14 oktober in de Heerd. Kaartjes kosten € 17,50 en kun je bestellen via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl

Zaterdag 23 oktober: Ochtendwandeling schaapskudde

Op zaterdag 23 oktober organiseert de schaapskudde een wandeling voor vroege vogels. Tijdens deze wandeling over de Renderklippen heb je de unieke kans om, samen met een schaapsherder, van de gebaande paden af dwars door de heide te mogen struinen. De ochtendwandeling gaat een half uur voor zonsopkomst van start en is vooral bedoeld voor mensen die mooie foto’s willen maken. Dit is namelijk de uitgelezen kans om prachtige plaatjes van schapen op de heide met de opkomende zon te schieten. Er is alle gelegenheid om een praatje te maken met de herder, maar alleen bij de start geeft hij een korte inleiding voor de gehele groep. Kijk voor meer informatie op de website van Schaapskudde Epe Heerde.

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober: Halloween spooktocht Buitenpost

Het Blotevoetenpad op Buitenpost leidt je 2,5 kilometer langs verschillende obstakels. Een fantastische belevenis voor jong en oud (wij spreken uit ervaring!). Tijdens Halloween is het Blotevoetenpad omgetoverd in Halloween sferen. Trek je oude laarzen aan en kom griezelen. Voor echte durfals op blote voeten! De entree bedraagt € 7,50 per persoon en er wordt gestart om 20u. Ieder half uur ga je met een groep het pad op. Het is natuurlijk pikkedonker dus neem een lampion of een lichtje mee! Kijk voor meer informatie of om een ticket te kopen op Bijbuitenpost.

Wil je zelf een mooie wandel- of fietstocht maken? Of ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuk museum? Ga dan eens langs bij een Toeristisch Informatie Punt (TIP). In Veessen vind je deze in het winkeltje Koek en ei. Zij zijn op de hoogte van de diverse activiteiten in de omgeving.