Selecteer een pagina

Een vakantie wordt door iedereen anders besteed. De een doet het liefst niks anders dan lekker luieren, terwijl de ander graag actief bezig is. In beide gevallen ben je op ’t Lennepserf aan het juiste adres. Naast dat je er heerlijk kunt relaxen, is er in de omgeving van Veessen genoeg te beleven. De prachtige, uitgestrekte natuur biedt namelijk de perfecte locatie voor je dagelijkse wandeling of sprint. Spring dus in je sportschoenen en begin maar vast met stretchen. Wij zetten een aantal leuke sportactiviteiten op een rijtje die je in de buurt van ‘t Lennepserf kunt doen.

Hardlopen in Nationaal Park Veluwezoom

Ben je nog geen hardloopfanaat, dan word je dit wel na het zien van het Nationaal Park Veluwezoom. Dit natuurgebied bestaat uit 5000 hectaren glooiende heuvels. In het Nationaal Park vind je diverse hardlooproutes die geschikt zijn voor alle niveaus. Zo is de Zevenheuvelenroute een grote favoriet onder de hardlopers die zich kenmerkt door de uitdagende heuvels die je op de route tegenkomt. Ook kun je in de vroege ochtend meedoen met Safari-Joggen, waarbij je de natuur en de dieren van dichtbij kunt meemaken. Vergeet je hardlooprondje niet af te maken met uitkijkpunt De Driesprong. Hier krijg je namelijk een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte bossen en prachtige heidelandschappen. Een perfecte plek om weer op adem te komen.

Steppen in Epe

Tegenwoordig is steppen niet meer alleen voor kinderen. Het is namelijk ook voor volwassenen een manier om op een sportieve manier bezig te zijn. En een fijne bijkomstigheid: dit kan uitstekend in de natuur. Bij Step & Go kun je eenvoudig een step huren om het authentieke dorp van Epe of de groene natuur van de Veluwe te leren kennen. Step & Go heeft alvast wat routes voor je uitgestippeld waarbij je elke hoek van de omgeving te zien krijgt. Bijvoorbeeld de Wisselse Veen Route van 12 km waarbij je langs de prachtige Wisselse Veen komt: een grote beek die vele meren voedt en wilde reeën aantrekt. Ben je in een wilde bui, dan is het natuurlijk ook mogelijk om je eigen route te bepalen.

Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Waar krijg je een beter beeld van de uitgestrekte omgeving van de Veluwe dan op een hoogte van 2 of 7 kilometer? In Klimbos Veluwe in Apeldoorn kun je kiezen uit vier unieke locaties van Klimbos Nederland. Loop over dunne houten platen, klauter omhoog langs de grote netten en tokkel vervolgens weer naar beneden. En vergeet niet naar de prachtige omgeving van de Veluwe te kijken. Het klimbos zit namelijk vlak bij de speelweide en een uitkijktoren waardoor je misschien wel vogels of wilde zwijnen kunt spotten. Kortom, een spannende activiteit waarbij je op de eerste rij zit voor een prachtig uitzicht over de Veluwe.

Kajakken in het water van Hattem

Hattem, een idyllische Hanzestad op de Veluwe, wordt omringd door prachtige natuurgebieden. De stad zelf is aantrekkelijk om doorheen te slenteren, maar in de Hattemse natuur valt ook een hoop te beleven. Kies bijvoorbeeld eens voor een kajak. Bij Vadesto kun je vaartuigen huren waarbij je op de Wiessenbergsche Kolk gaat varen, welke doorloopt naar de rivier van de Veluwse Wetering. De Veluwse Wetering passeert verschillende locaties waarbij je een uniek kijkje in de natuur krijgt: van gebieden vol prachtige bloemen zoals de gele lis en de pijlkruid tot het getjilp van vogels die in de bomen zitten. Een verrekijker is dus zeker een must om mee te nemen. Spot jij de kievit?

Ben je naast bovenstaande sportactiviteiten benieuwd waar je kunt wandelen in de gemeente Heerde? Of stap je liever op de fiets? Wij hebben alle routes voor je verzameld, zodat jij je daar niet meer druk over hoeft te maken. Zo geniet jij van een ontspannen, maar toch actieve vakantie.