Selecteer een pagina

Het jaar is alweer bijna voorbij. Een jaar waarin we heel veel niet mochten, maar daardoor wél heel veel nieuwe plekjes in Nederland hebben mogen ontdekken. Naar verwachting zal (begin) 2021 niet heel veel anders verlopen en zullen we de verdere reizen nog even moeten uitstellen. Maar dat is helemaal niet erg! Want Nederland, en daarmee ook de gemeente Heerde, heeft nog zoveel moois te bieden. Ben je te gast op ’t Lennepserf of heb je gewoon zin om een bezoekje aan dit prachtige stukje Nederland te brengen? Dan mag je onderstaande ‘must visits’ in de gemeente Heerde absoluut niet overslaan.

1. Nationaal Park de Hoge Veluwe

Wellicht wat voor de hand liggend, maar zeker niet minder de moeite waard. Wie op de Veluwe komt móét natuurlijk een bezoekje brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wanneer je ook van plan bent te komen, in elke seizoen is er weer iets nieuws te ontdekken in dit prachtige natuurgebied. Rondom dit park liggen ook veel bossen, heidevelden en gebieden met wilde beken en rivieren.

2. De Renderklippen

De Renderklippen is een prachtig natuurpark, voornamelijk bedekt met heide en pijnbomen. Het is een heuvelachtig gebied waar een kudde schapen ervoor zorgt dat de heide blijft groeien door gras en kleine struiken te eten. In augustus verandert de heide in een prachtige kleurige paarse golf. In de bossen rond het heidegebied leven veel dieren zoals herten, zwijnen en vossen. Ook zijn er kleine meren, bronnen en beekjes.

3. De rivier de IJssel

De rivier de IJssel wordt omschreven als de mooiste rivier van Nederland. En daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens! De IJssel is maar liefst 127 km lang en tussen de rivier in de vallei en de delta van de IJssel vind  je een prachtig stuk unieke natuur. Daarnaast maken de typische boerderijen langs de rivier en de rijke cultuurhistorie van de Hanzesteden een bezoekje zeker de moeite waard.

Houd je van wandelen en fietsen? Dan ben je in Veessen en Vorchten aan het juiste adres om flink wat kilometers langs de IJssel te maken.

4. Culturele hotspots

In Wapenveld en Veessen zijn prachtige typisch Hollandse windmolens te vinden. In Vorchten vind je goed bewaarde boerderijen en een heel oude kerk. Daarnaast liggen in de buurt van Heerde de mooie Hanzesteden Hattem, Zwolle en Deventer waar je volop cultuur kunt snuiven. Kan je geen genoeg krijgen van culturele hotspots? Neem dan eens een kijkje op de website van Visit Heerde, hier vind je alle culturele plekken die de gemeente Heerde rijk is.

5. Het Heerderstrand

De gemeente Heerde heeft zelfs een eigen strand; het Heerderstrand. Het is een heerlijk rustige plek waar je onder andere kunt wandelen en fietsen en in de zomermaanden heerlijk kunt zwemmen.

6. De Beleefplekke

Heb je kinderen en gaan ze gezellig mee op pad? Dan is De Beleefplekke dé must visit om ze mee naar toe te nemen. De Beleefplekke is een groene speeltuin in Veessen waar je vies mag worden, de natuurlijke elementen kunt ontdekken en kunt leren over duurzaamheid en de natuur. Je kunt er onder andere klimmen, klauteren, glijden, door ‘tunnels’ kruipen, picknicken, kikkervisjes vangen, in de modder springen en ‘zwemmen’. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals ‘Modderdag’ en een ‘Mud run’.

Zo. Weer genoeg inspiratie om jouw bezoekje(s) aan de gemeente Heerde compleet te maken. Weet jij al welke must visit jij als eerste gaat bezoeken in 2021? Deel dan een foto op social media en tag ons. Wij zijn benieuwd!