Selecteer een pagina

Omgeving

Op een van de mooiste plekken van Nederland, ligt aan de westelijke oever van de IJssel het dorpje Veessen. Pal aan de grens van dit dorpje vind je het voormalig boerenerf van de familie Bos. In deze bijzondere omgeving kun je volop genieten van de natuur en volledig ontspannen.  

Eeuwenoude stadjes, de Veluwe & de IJssel

’t Lennepserf is goed te bereiken met de auto en de fiets. Kom je vanuit het westen? Dan ben je een uur tot anderhalf uur onderweg. Wanneer je met het OV gaat, kun je vanaf Zwolle of Wezep nog een stukje met de buurtbus. De bestemming is de reis absoluut meer dan waard. Of je nou komt om een paar dagen bij te tanken, voor een gezellig weekend met familie of vrienden of om met je bedrijf nieuwe ideeën uit te werken: je voelt je hier, omgeven door de natuur, direct tot rust komen.

De Ecolodges liggen aan de rand van het dorpje Veessen, heerlijk rustig in de luwte van steden en snelwegen, op een steenworp afstand van de IJssel. Omringd door uitgestrekte weilanden en akkers en dichtbij de prachtige Veluwse bossen en heidevelden. In de buurt liggen de dorpjes Heerde, Epe en Hattem waar wekelijks een markt wordt gehouden. Wil je een dagje uit met de kinderen? Dan maak je ze ongetwijfeld blij met een bezoekje aan Walibi Holland, Hellendoorn of het Dolfinarium. Wanneer je liever de stadse reuring opzoekt, dan rijd je binnen een half uurtje naar Apeldoorn, Deventer of Zwolle.

Het gebied tussen Veessen en Wapenveld is een prachtig landelijk en tevens bijzonder gebied met een speciale functie. Om de dorpen en steden beter te beschermen tegen hoge waterstanden van de IJssel, is tussen Veessen en Wapenveld een acht kilometer lange hoogwatergeul aangelegd. Deze hoogwatergeul wordt ook wel de ‘Deltawerken van de Veluwe’ genoemd. Het waterwerk ligt pal achter ‘t Lennepserf en tussen de twee dijken kun je heerlijk wandelen en fietsen. Volg je het pad op de dijk, dan krijg je iedere keer een verrassend perspectief op de omgeving: er is natuur, een fietspad, een kanoroute en een vogelkijkhut.