Selecteer een pagina

Wanneer het zonnetje doorbreekt, de natuur ontwaakt, de krokusjes bloeien en de vogels weer gaan fluiten weet je genoeg: het voorjaar komt eraan. Tijd om te ontwaken en naar buiten te gaan. Natuurlijk kun je een mooie boswandeling door de Veluwe maken of varen op de IJssel . Maar er is nog véél meer te doen. Lees snel verder.

Lammetjes kijken in de Schaapskooi: té lief

Hoera! Het is weer lammetjestijd! Voor veel mensen het ultieme lentegevoel. Vind jij die schattige lammetjes ook om te knuffelen? Dan heb je geluk! Op de heide van de Renderklippen in Heerde ligt de Schaapskooi waar dit jaar al meer dan 100 lammetjes zijn geboren. Iedere dag begraast de schaapsherder met zijn kudde de heide. Grote kans dus dat je ze tegenkomt tijdens het fietsen, wandelen of een picknick op de heide. En geloof ons: het is echt fantastisch om te zien hoe de herder met zijn hond samenwerkt om de kudde veilig en bij elkaar te houden. Heb je een vraag over schapen of lammetjes? Stel ze dan gerust aan de herder! De herder schrijft op een bord bij de kooi wanneer hij terugkomt. Zo kun je hem nooit mislopen.

Weet jij trouwens waarom lammetjes juist in de lente geboren worden? Schapen worden in de herfst “verliefd” en daardoor bevallen ze in de lente. Geweldig toch?

Pitch & Putt, oftewel golfen

Heb je wel eens van Pitch & Putt gehoord? Wij voorheen ook niet, totdat het een “ding” werd in Heerde. Het is eigenlijk grote-mensen-golf, maar dan in het klein. Pitch & Putt is een goede balans tussen ontspanning en uitdaging en ook zonder golfervaring is het goed te doen.

En als je dacht dat dat het was, dan heb je het mis. Naast Pitch & Putt bieden ze ook midgetgolf en (bos)footgolf aan. Weet je wel… Golven met je voeten voor de voetbalfanaten onder ons. Na afloop van een intensief potje golf trek in iets lekkers? Dat snappen we. Bij Paviljoen Fairway* hebben ze werkelijk van alles! Van kip tot poffertjes en van fris tot champagne. Een eenvoudig maar lekker menu. Het paviljoen heeft aan de ene kant aan het Heerderstrand een prachtig uitzicht over de plas, en aan de andere kant is zicht op de golfbaan en het fantastische groen.

*Vanwege de coronamaatregelen zijn de horecafaciliteiten beperkt, maar in het weekend is er een horecaloket geopend.

Huur een oud scheurijzer (dit wil je)

Zon! Lente! Cabrio! Ga met z’n allen op pad met een oldtimer van Vintagecars Wapenveld. Kies je voor een VW Kever uit 1968, inclusief schuifdakje of een VW Golf 1 Cabrio uit 1985? Om de beleving compleet te maken, is elke auto voorzien van een ingebouwde retro radio met de beste hits aller tijden. Alsof je teruggaat in de tijd. Gaaf!

Scheur door Gelderland, tour door de Veluwe en maak de blits langs de IJssel. Zonnebril op, schuifdakje open, nostalgische muziek aan. Ready, set, GO!

Klimbos Veluwe

Wie dacht dat een klimbos alleen voor kinderen is, is nog nooit in het Klimbos Veluwe in Apeldoorn geweest. Nu het zonnetje doorbreekt en de temperatuur langzaam begint te stijgen is het tijd om naar buiten te gaan en in beweging te komen. Actie!

Op de Veluwe heb je verschillende klimbossen waar je met het gezin, vrienden, familie of collega’s de spanning kunt opzoeken. Klimmen, springen, tokkelen en balanceren: je moet het maar kunnen. Beleef spannende avonturen, verleg je grenzen, face your fears en heb vooral veel plezier. Ben jij een échte thrillseeker en durf je op grote hoogte te balanceren? We zijn benieuwd! Wil je meer buitensportavonturen beleven? Lees dan onze blog over sportactiviteiten in de natuur.

Je ziet het: er is genoeg te doen in de omgeving van ‘t Lennepserf. Ga er dit voorjaar lekker op uit! Spot de pasgeboren lammetjes, geniet van een dagje golf, maak de blits met een klassieke oldtimer of face your fears in het klimbos.