Ecolodges 't Lennepserf

vrijdag 23 juni 2023, 06:30 uur - Mindful Walk Barefoot

Op het park
-

Mindful Walk

Natuur als midden om tot rust te komen

Mindful Walk

Bewegen op je blote voeten, in het ‘hier en nu’ met een juiste ademhaling is weldadig.  Als je op je blote voeten loopt, maak je weer contact met de aarde en daar laad je letterlijk van op. Vrijdagochtend, aan het begin van de langste dag van 2023, organiseren wij daarom een Mindful Walk op Blote Voeten. 

 Mindful Walk leert je lopen met je voeten op de grond en je hoofd in de sterren. Mindful Walk werkt ervaringsgericht: Het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van houding, aandacht bij het lopen, je blote voeten en de kracht en energie van je lichaam voelen. Zo kun je de Grote Verhalenverteller tot rust brengen en genieten van het moment. We combineren Mindfulness, Ademhalingstechnieken en bewegen. De tools die je krijgt aangereikt in de Mindful Walk, zijn eenvoudig toe te passen in werk en privé leven.

We starten op ’t Lennepserf bij de poedelvijver op het strandje met een kort welkom, uitleg over hoe je het beste op blote voeten loopt, een check-in en wat opwarm-oefeningen. Dan lopen we het weiland in, door het natte gras, over grasstenen, modder en aarde. We experimenteren met verschillende looptechnieken.

We doen verschillende mindful yoga oefeningen en power poses. Je ervaart de kracht van bewegen op blote voeten, de werking van de natuur en het buiten zijn.  We gaan er een fantastisch begin van de dag van maken!