Selecteer een pagina

Duurzaam

Op een verantwoordelijke manier met de natuur en het milieu omgaan is voor ons vanzelfsprekend.

Zorg dragen voor natuur en het milieu

We doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op kwaliteit en comfort. Waar vader Herbert vroeger iets wel 20 keer opnieuw stond te lassen, om materiaal te kunnen hergebruiken en een nieuwe functie te kunnen geven, is er ook bij de bouw van het vakantiepark volop gebruik gemaakt van materiaal dat voorheen ergens anders voor werd gebruikt.

We beschikken over 220 zonnepanelen en een biomassasysteem, waarmee we onze eigen energie opwekken. Ook gaan we zorgvuldig om met water en komt het regenwater terecht in een ‘poedelwater’, waar in de zomer eventueel in gezwommen kan worden. Daarnaast zijn de muren gestuct met leem, ontwikkelen we pluk- en moestuinen voor de gasten en passen we ecologisch groenbeheer toe. Ten slotte werken we zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Hiermee willen we er graag voor zorgen dat ook de lokale gemeenschap profiteert van ons bedrijf.  

 Hergebruik

De spanten van de oude veestal, de voersilo en de drinkbakjes van de koeien. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van oude boerderij-items die zijn omgetoverd tot mooie en waardevolle gebruiksvoorwerpen voor onze gasten.

Van spant tot meubel

Meubelmaker Edward Otten uit Zwolle heeft van de oude spanten uit de stal prachtige meubels gemaakt voor in de lodges.

Van voersilo tot buitendouche

Je kent ze vast nog wel, de karakteristieke voersilo’s die je vroeger bij ieder boerenbedrijf op het erf zag staan. Bij veel boerderijen staan ze er zelfs nog. Ook wij wilden onze silo niet kwijt, dus is deze omgebouwd tot buitendouche om een unieke boerenervaring te beleven!

Lennepserf-drinkbak-toilet-ecolodges

Van drinkbak tot toiletfontein

Ook de drinkbakjes van de koeien zijn hergebruikt en hangen nu in het toilet van de ecolodges. Niet om uit te drinken, maar om je handen boven te wassen. Ook in het kleinste kamertje herleeft dus de geschiedenis!

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog veel meer materialen hergebruikt. Denk aan de tegeltjes uit de oude boerderij die weer zijn teruggeplaatst en de dakplaten die opnieuw zijn gebruikt om het echte boerderijgevoel te behouden.

 

Groene Stroom

 

Voor het opwekken van onze energie maken wij gebruik van zonnepanelen en een eigen biomassasysteem.
Daarnaast ontvangen wij de groenste stroom van Nederland via Pure Energie.

 

Pure Energie groene stroom