Selecteer een pagina

Het is augustus en dat betekent dat het volop vakantie is! Gelukkig is er in en om ’t Lennepserf genoeg te doen de komende maand. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van deze uitgestrekte wandelroutes, royale fietsroutes of vaar een rondje op het Kozakkenveer. Maar dat is niet het enige. We geven je een paar ideeën en tips over de to do’s in augustus.

Ontspan tijdens een yoga-les op ’t Lennepserf

Bij ons op ’t Lennepserf bieden we iedere zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur een yogales aan. Je betaalt slechts 8 euro en aanmelden kan via [email protected] Met mooi weer is de les lekker buiten in de natuur onder de stretchtent. En bij echt Hollands k*weer wordt de les in de kapschuur gegeven.

Natuurlijk is iedereen welkom; zowel onze gasten als mensen uit de buurt! Vergeet niet om een handdoek en eventueel een flesje water mee te nemen. De yoga mat ligt al voor je klaar. De les wordt gegeven door Eline Gerrits. Verblijf jij in augustus op een zaterdag bij ’t Lennepserf? Meld je dan aan en doe mee!

Wild speuren op de fiets

Tegen het vallen van de avond speuren naar edelherten, zwijnen en wolven in de bossen van Epe? Voor de avonturiers onder ons organiseert Epe Outdoor een spannende fietstocht. ’s Avonds ga je wild speuren over de fietspaden onder begeleiding van een gids. Onderweg is er ruimte voor verhalen over het gebied, de natuur, de dieren en de geschiedenis. De kosten bedragen 17,50 euro.  Ben je benieuwd naar deze buitengewone beleving in het bos? Meld je aan bij Epe Outdoor.

Volop fruit en streekproducten

Augustus is de maand van de oogst van onder meer bessen, rozenbottels en bramen. Maar ook de eerste appels komen in zicht. Op ’t Erf kun je in de moestuin groenten en fruit plukken. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende fruitbedrijven waar je groente en fruit kunt plukken of allerlei lekkers in de boerderijwinkel kunt kopen.

In de boerderijwinkel van tuinderij Doorn aan de Kerkdijk 3 kun je de heerlijkste groentes en fruit van eigen kas en van collega tuinders uit de buurt kopen.

In het Gulbroek aan de Kavelweg in Heerde kun je blauw goud van de struiken plukken. Verscholen onder populieren staan duizenden struiken vol met dikke, zoete, sappige blauwe bessen. Let op: je moet wel je eigen emmer meenemen!

Vlakbij Veessen ligt fruitbedrijf Huiskamp in het dorpje Welsum. Hier worden de lekkerste pruimen, appels en peren  geteeld die je kunt kopen in de boerderijwinkel.

De aardbeientuin Bronsink in Oene is een begrip. Hier kun je de lekkerste aardbeien kopen en in de boerderijwinkel verkopen zij ook allerlei streekproducten. Ben je te gast op ’t Lennepserf dan is het zeker de moeite waard om even langs te gaan in Oene.

Ervaar de openluchtbioscoop in Heerde

Geniet in de openlucht van de ontroerende beelden van de film Hors Normes. Cinetree en Visit Heerde organiseren samen Openluchtbios Heerde op Landgoed Vosbergen op vrijdag 27 augustus om 20:30 uur. Tickets kun je bestellen via hun website en hier kun je tevens een bestelling plaatsen bij de catering van Landgoed Vosbergen. Je bestelling zal voor je klaarstaan bij aankomst! Ga jij voor popcorn met wat fris of knapperige chips met een biertje?

Ga langs bij bijzondere tuinen tijdens het Open Tuinen Weekend

Ook is er het weekend van 28 en 29 augustus weer een Open Tuin Weekend, georganiseerd door Groei&Bloei. Wederom stellen veel tuinfanaten hun tuin voor een weekend lang open zodat jij er eens lekker doorheen kunt struinen. Van donkergroen landschap tot bloeiende vergezichten. De tuinen zijn leuk om met je kinderen te bezoeken of om bijvoorbeeld toe te voegen aan je fietsroute. Wil je weten welke tuinen zich openstellen op 28 en 29 augustus? Kijk dan op de website van Groei&Bloei.

Zit op het puntje van je stoel bij het Daikin NK inlineskaten baan

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus wordt het NK Baan gehouden op het nieuwe Bertus Dokterpiste in Heerde. Het heeft even op zich moeten laten wachten, omdat het lang onzeker is geweest of er toch een Nederlands Kampioenschap zou komen door de coronamaatregelen, maar er is groen licht en de datum staat vast! De toegang is overigens gratis, dus is het zeker de moeite waard om te gaan kijken. Voor de organiserende vereniging Skeelerhuus is het extra feest omdat de club dit jaar 35 bestaat.

Je hoeft je in de maand augustus zeker niet te vervelen in en om ’t Lennepserf. Je kunt ook lekker te wroeten in onze moestuin of een wellness boeken en er een lekkere verwendag van maken door er een massage bij te boeken. The Summer is magic!

lennepserf-veessen