Selecteer een pagina

Het terras is dé plek waar je de meeste mensen aantreft als de zon weer gaat schijnen. Zeker wanneer je een stevige wandeling achter de rug hebt is het heerlijk om even bij te komen met een verkoelend drankje. Om je een handje te helpen hebben we in deze blog onze lievelingsterrassen langs wandelroutes en natuurparken in de buurt van ’t Lennepserf, Veessen, op een rijtje gezet.

Eet je buik rond bij Bistro Voldaan

De naam verraad eigenlijk het doel van dit restaurant: na een gezellige dag op het terras ga je met een voldaan gevoel weer naar huis. Verwacht gerechten met pure ingrediënten en verfrissende wijnen van de beste kwaliteit. Het terras is een goede uitvalsbasis als je het vosbergenpad – een van de klompenpaden – hebt bewandeld. Wandel door heidenvelden, langs een authentiek kasteeltje en eindig je wandeling met een verfrissend wijntje op het terras van Bistro Voldaan.

Ouderwets genieten bij De Watermolen

Kom tot rust onder een eeuwenoude kastanjeboom aan een picknicktafel. In de oude watermolen van Heerde kun je terecht voor overheerlijke koffie met zelfgemaakt gebak. Begin 2018 is er ook een nieuw waterrad geplaatst. Die draait weer en dat is écht geweldig om te zien. In het oude molengebouw is Zoethout gevestigd en daar kun je terecht voor een lekker drankje of lunch. Wil je je wandeling starten of eindigen vanaf dit terras? Goed idee! De Watermolen is namelijk omringd door prachtige natuurgebieden. Er is dus genoeg gelegenheid om een heerlijke wandeling te maken.

Het mooiste uitzicht bij Uitspanning De Schaapskooi

We hebben het al vaker over De Renderklippen gehad: een prachtig heidengebied tussen de gemeenten Heerde en Epe. De Renderklippen zijn bijzonder geliefd bij de eigen inwoners en bij wandelende en fietsende toeristen. Een dikke tip dus! Aan de Elburgerweg is Uitspanning de Schaapskooi gevestigd. De Schaapskooi heeft een enorm terras met uitzicht op de heide. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit heerlijk bijkomen is onder het genot van een ijsje, kop koffie of lekkere lunch.

Verwennerij bij Koek & Ei

Natuurlijk mag Koek & Ei in Veessen niet in dit rijtje ontbreken. Eigenlijk is het een buurtwinkel met verschillende streekproducten en eigengemaakte producten, maar je kunt er ook terecht voor een ijsje of een goede kop koffie met wat lekkers. Mocht je na je wandeling – op de weg terug naar ’t Lennepserf – trek krijgen in iets lekkers of verfrissends? Dan raden we je zeker aan om een stop te maken bij Koek & Ei. Het is zelfs de moeite waard om hier een blokje voor om te rijden. Koek & Ei is ook hét Toeristen Informatiepunt (TIP) van Veessen. Dus voor de leukste wandelroutes kun je hier terecht! Misschien een idee om hier je wandeling zelfs te starten?

Wanneer je op vakantie bent bij ’t Lennepserf mag een wandeling met een verfrissend biertje of ontspannen kop koffie dus niet ontbreken! Ben je meer fan van de fiets? Ook dan kun je je met deze fietsroutes goed vermaken!