Overnacht je in een ecolodge van ‘t Lennepserf en heb je zin in een gezond tussendoortje? Of ben je gewoon lekker thuis en wil je eens iets bakken dat lekker is, maar ook goed voor onze planeet? Kies dan voor een duurzaam bananenbrood. Deze lekkernij is niet alleen geschikt als tussendoortje, maar kun je ook prima als ontbijt of bij de lunch eten. Bananenbrood is lekker, voedzaam én kan bereid worden met duurzame ingrediënten. Het is natuurlijk het lekkerst wanneer het vers uit de oven komt, maar je kunt het ook prima invriezen om te bewaren voor later of om mee te nemen voor onderweg. Hieronder vind je een recept voor bananenbrood waarbij o.a. plantaardige en biologische producten worden gebruikt. Hierdoor is het niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed voor de natuur en het milieu.

Opmerking: dit recept is een klassieker, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je het zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld (pure) chocola, noten, bessen, kokos of rozijnen toevoegen. Heb je zelf nog een lekkere combinatie? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Dit heb je nodig

  • 80 ml olijfolie/kokosolie
  • 60 ml honing
  • 2 biologische eieren
  • 60 ml plantaardige melk
  • 3 geprakte bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 220 gr speltmeel
  • Rechthoekige bakvorm

Zo maak je duurzaam bananenbrood

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Plaats bakpapier in de bakvorm of vet de bakvorm in met bijvoorbeeld kokosolie.
  3. Mix de olie en de honing in een grote kom.
  4. Klop de eieren, geprakte banaan en melk door de mix.
  5. Voeg ten slotte het bakpoeder, zout en de kaneel toe.
  6. Giet het geheel in de bakvorm.
  7. Zet het voor 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de geur verspreiden in je keuken en geniet.

Et voilà! Een heerlijk en duurzaam tussendoortje. Met dit recept heb jij binnen no time een heerlijk plakje bananenbrood bij je koffie of thee.