Selecteer een pagina

Nederland kent veel mooie rivieren waar je kunt varen. Niet ver van ’t Lennepserf vind je zelfs de mooiste rivier van Nederland waar je zorgeloos van een boottochtje kunt genieten: de IJssel. We snappen dat niet iedereen over een eigen boot beschikt, maar we gunnen natuurlijk wel iedereen deze belevenis. Daarom hebben we in dit artikel een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet om ook vanaf het water de omgeving van Veessen te kunnen ontdekken. Zelfs in de winter!

Vadesto Outdoor Adventure

Op nauwelijks 20 minuten rijden van het dorpje Veessen vind je Vadesto Outdoor Adventure. Vadesto is gevestigd in het authentieke dorpje Hattem dat net onder Zwolle ligt. Het staat bekend om de vele wateractiviteiten. Van een vlot tot een rondvaartboot. Vadesto Outdoor Adventure biedt je allerlei verschillende soorten vaartuigen, waarmee jij de IJssel kunt verkennen. Met groepen van groot en klein kun je een vaartuig kiezen dat het beste bij jullie past. Ga bijvoorbeeld voor een 1- of 2-persoonskajak of voor een kano, waar je met 2-3 of wel 7-12 personen in kunt zitten.

Hoe je ook het water op gaat, er is een grote kans dat je onderweg de ijsvogel, de ooievaar op het nest of zelfs een bever tegenkomt. En dit terwijl je door het prachtige uiterwaardengebied van de IJssel vaart en je je langs de noordelijke uitlopers van de Veluwe begeeft. Vadesto Outdoor Adeventure heeft alles voor een onvergetelijke ervaring op het water.

B&B bootverhuur Harderwijk

Vind je het nu te koud en wacht je liever tot de lente? Ga dan vanaf april een dagje relaxed varen in de omgeving van Harderwijk, op het Wolderwijd of het Veluwemeer. Een dagje op het water is de ideale manier om tijd door te brengen met je vrienden of met je gezin. B&B bootverhuur Harderwijk heeft dan ook diverse en leuke arrangementen voor je samengesteld, zoals een teambuildingsessie, lekker picknicken of barbecueën op een van de eilandjes. Wat deze bootverhuur zo bijzonder maakt, is dat het niet de standaard boten verhuurt. Je kunt hier namelijk kiezen of je in een zeilboot, sloep of console boot wil varen. Ze ontdek je op een luxe manier het water rond de Veluwe.

Varen in de winter

Op een heerlijke zomerse dag wil je natuurlijk niets liever dan verkoeling zoeken bij het water. Met het zonnetje in je gezicht kun je echt genieten van een tochtje op het water. Maar waarom zou dat in de winter niet kunnen? Daar waar de wateren in de zomer zijn gevuld met allerlei wateractiviteiten en dagjesmensen is het juist in de winter lekker rustig op het water. Je kunt dan in alle rust genieten van de natuur. Dus laat je niet weerhouden door de kou, maar geniet van al het moois op en rond het water.

Nederland kent veel mooie wateren en de IJssel is er daar zeker een van. Wil je vanaf Veessen graag naar de overkant van de IJssel? Het Kozakkenveer neemt je, zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, zonder moeite mee naar de andere kant.