Ecolodges 't Lennepserf

Zweethut Ceremonie

De zweethut-ceremonie is een eeuwen-oud ritueel dat over de hele wereld gedaan werd en en nog steeds in vele vormen te vinden is. De rode draad zijn de hete stenen, water en jij. Elementen als gebed, reiniging, zang (Lakota liederen), stilte en liefdevol samenzijn zijn de ingrediënten van de dag.

In de zweethut gaat het vooral over jou. 

Op ’t Lennepserf bieden we de traditionele Lakota ceremonie. We werken met het medicijnwiel. Een mooie symbool met daarin de windrichtingen, elementen, krachtdieren en de fysieke, mentale, spirituele en emotionele aspecten van ons leven.

De zweethut-ceremonie wordt gehouden in een initi. Dit is een halve bijenkorf van 16 wilgentakken die bedekt worden met 4 lagen  wollen dekens.  Elke wilgentak is verbonden aan één van de Mysteries  van het Lakota scheppingsverhaal. 

In het midden van de hut bevindt zich een put waarin de rood gloeiende stenen worden gelegd, die een belangrijk onderdeel vormen van de ceremonie.

Alles wat er gebeurt in de hut is er om jou te dienen. Uitdagingen dienen zich aan. Dat kan gaan om een opmerking van iemand, woorden die raken, maar vooral je eigen verhalen en dingen die zorgen dat je je zelf klein houdt. Je mag er zijn en dat laten de stenen je voelen en jij mag de regie terugpakken, je verantwoordelijkheid nemen om te gaan staan en echt in jezelf te geloven.

De ceremonie staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een weg. Dat wat jou weer terug brengt tot wie je bent. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Neem contact op met Katja via katja@lennepserf.nl of bel 06-28 90 2558.

 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten