Selecteer een pagina

Het is inmiddels oktober. De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en je hebt weer vaker een paraplu of regenpak nodig. Maar dat laatste mag de pret absoluut niet drukken, want er is niks heerlijkers dan er in de frisse herfstlucht lekker op uit te gaan. Ben jij nou een van de gelukkigen die in de openingsmaand van ’t Lennepserf op ons vakantiepark mag komen genieten? Dan hebben wij hier voor jou een aantal tips voor activiteiten in de gemeente Heerde om jouw vakantie of overnachting compleet te maken.

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober: Open-atelierdagen Noord-Oost Veluwe

Tijdens het eerste weekend van oktober vinden de open-atelierdagen weer plaats. Dit jaar is dat, in verband met het coronavirus, een klein beetje anders dan voorgaande jaren. Vanwege het strikte 1,5e meter afstandsbeleid is het niet voor alle ateliers haalbaar om hier dit jaar aan mee te doen. Ook wordt er deze editie geen vouwblad uitgegeven. Voor meer informatie en een overzicht van alle deelnemende ateliers kun je openatelierdagen.nl raadplegen.

Zaterdag 17 oktober: Ochtendwandeling schaapskudde

Op zaterdag 17 oktober (en op zaterdag 19 december) organiseert de schaapskudde een wandeling voor vroege vogels. Tijdens deze wandeling over de Renderklippen heb je de unieke kans om, samen met een schaapsherder, van de gebaande paden af dwars door de heide te mogen struinen. De ochtendwandeling gaat een half uur voor zonsopkomst van start en is vooral bedoeld voor mensen die mooie foto’s willen maken. Dit is namelijk de uitgelezen kans om prachtige plaatjes van schapen op de heide met de opkomende zon te schieten. Er is alle gelegenheid om een praatje te maken met de herder, maar alleen bij de start geeft hij een korte inleiding voor de gehele groep. Kijk voor meer informatie op de website van Visit Heerde.

Zaterdag 17 oktober: Dag van het landschap in Heerde

Sta je liever niet zo vroeg op, dan kun je op zaterdag 17 oktober deelnemen aan de Dag van het landschap. Op het erf van Daendels in Heerde staat een voormalig schapenschuur dat nu een prachtige ruimte is om natuurliefhebbers te ontvangen. Op de Dag van het landschap zijn hier een aantal vrijwillige educatieve boswachters aanwezig die je alles vertellen over het gebied én ze nemen je vanaf het erf mee voor een heerlijke wandeling. Kinderen zijn uiteraard ook welkom. Voor hen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Lijkt dit je leuk en interessant? Neem dan een kijkje op de website van Visit Heerde voor meer informatie. Reserveren is noodzakelijk.

Woensdag 21 oktober: Kinderwandeling

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Want niet alleen volwassenen houden van de prachtige natuur die de herfst te bieden heeft. Gelukkig worden ook veel kinderen blij van het zoeken naar kastanjes, paddenstoelen of de mooiste bladeren. Wil je de kinderen nóg meer laten ontdekken dan tijdens een zondagse boswandeling met het gezin? Laat ze dan op 21 oktober met de boswachters mee de natuur van Wapenveld in gaan. Samen gaan ze op zoek naar vogels, pootafdrukken van dieren en bomen. Weet jouw zoon of dochter al hoe dieren zich voorbereiden op de winter? En kent hij of zij alle namen van de bomen al? Na afloop krijgen ze een klein presentje mee naar huis. Voor meer informatie en online reserveren, ga naar de website van Visit Heerde.

Vanwege het coronavirus staan er nu helaas minder activiteiten op de kalender dan de jaren hiervoor. Wil je zelf een mooie wandel- of fietstocht maken? Of ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuk museum? Ga dan eens langs bij een Toeristisch Informatie Punt (TIP). In Veessen vind je deze in het winkeltje Koek en ei. Zij zijn tevens op de hoogte van de diverse activiteiten in de omgeving.