Selecteer een pagina

De natuur is een van de mooiste speelplekken voor kinderen. Welk kind wil er nu niet in bomen klimmen, een hut bouwen in het bos of vies worden in de modder? Je hebt echt geen spelcomputers, tablets of televisies nodig om je kinderen te vermaken. Natuurlijk kunnen ze helemaal losgaan bij ons op’t Lennepserf, maar wist je dat er in Veessen ook een speciale natuurspeelplek voor kinderen is? De Beleefplekke is 24/7 vrij toegankelijk voor kinderen en volwassenen, die buiten willen spelen en klauteren.

De Beleefplekke

De Beleefplekke is een groene speeltuin in Veessen waar je vies mag worden, de natuurlijke elementen kunt ontdekken en kunt leren over duurzaamheid en de natuur. Je kunt er onder andere klimmen, klauteren, glijden, door ‘tunnels’ kruipen, picknicken, kikkervisjes vangen, in de modder springen en ‘zwemmen’. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals ‘Modderdag’ en een ‘Mud run’. Houd de Facebookpagina van De Beleefplekke in de gaten voor leuke activiteiten die je zou kunnen doen tijdens je vakantie in (de buurt van) Veessen. Hier vind je meteen de contactinformatie en de route er naartoe.

Andere speelplekken in de omgeving

Zijn de kinderen nog niet uitgespeeld en wil je meer van de omgeving ontdekken? Dan heeft Actief Heerde een hele toffe Speel & Beweegkaart ontwikkeld. Met deze kaart, en ondersteunend de Speeltuin app, wil deze organisatie kinderen en hun gezin een zetje in de rug geven om in beweging te komen. Bekijk deze Speel & Beweegkaart voor de speel- en beweeggelegenheden in Veessen en de directe omgeving.

Weet jij zelf nog leuke speelplekken of heb je tips voor leuke spelletjes in de natuur? Laat het ons vooral weten door een reactie achter te laten op een van onze social media kanalen, of door contact met ons op te nemen. Wij zullen deze tips dan met veel plezier delen zodat nóg meer kinderen de natuur (weer) gaan waarderen!